Luontopolku

Kolmen kilometrin mittainen Häntälän notkojen luontopolku kulkee nimensä mukaisesti pääasiassa kuvankauneissa notkoissa, joiden pohjalla virtaavat purot ovat Salonjoen alkuhaaroja. Notkot ovat Rekijoen jääkauden jälkeen uurtamia laaksoja, joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi- ja eläinkanta. Häntälän notkoissa voit muun muassa tavata yhtenä harvoista paikoista manner-Suomessa harvinaisen pikkuapollon, joka on ollut rauhoitettu jo vuodesta 1976. Muita harvinaisia tuttavuuksia ovat muun muassa toinen harvinainen perhoslajike, lehtohopeatäplä sekä keväällä kukkivat pystykiurunkannus, mukulaleinikki ja sikoangervo.

Reitin puolivälissä on lisäksi mahdollisuus poikeita erilliselle kilometrin mittaiselle metsäiselle luontopolulle, joka on luonteeltaan erilainen kuin avoin notkojen luontopolku.

Tiedot 

Luontopolku on avoinna toukokuun alusta lokakuun puoleen väliin. Reitti alkaa kyläkeskukselta, jossa runsaiden pysäköintitilojen lisäksi palvelee myös kyläläisten ylläpitämä kioski ja kahvila. Ryhmät voivat tiedustella opastuksia tai muuta erityisohjelmaa. Polun varrella on lisäksi laavu (Murronkulmantie). Notkojen luontopolku kulkee alueella, jossa edelleen laidunnetaan, jonka vuoksi sinne ei voi mennä koirien kanssa, jos siellä on karjaa. Peuranpolulle voi mennä koirien kanssa.

Osoite pysäköintiä varten:

Häntäläntie 322, 31450 Häntälä

 

kartta